En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Hailu sendt ut av landet

Hailu sendt ut av landet

23.03.2018
Mandag kl. 5 om morgenen mandag ble Hailu hentet av politiet i Svolvær og tvangssendt til Etiopia.
Hailu sendt ut av landetHailu likte å ta i et tak for menigheten vår i Svolvær. Her er det snømåking som gjøres før gudstjenesten.

Brobyggeren har fått denne meldingen for offentliggjøring fra menigheten vår i Svolvær:

På natten kl 5:00 kom tre politimenn på døren hos Mona Elisabeth og Hailu. De var vennlige og rolige da de gav Hailu beskjed om at han skulle utsendes og at han øyeblikkelig måtte pakke å gjøre seg klar til avreise. De fikk god anledning til å be sammen og ta farvel med hverandre, men selvfølgelig ble det en opprivende morgen.
Hailu ble sendt med politieskorte direkte til Trandum og videre i går til Adis Abeba hvor han landet klokken fire i natt.
Menigheten har mistet en god venn og medarbeider gjennom 15 år siden han kom hit. Hailu har vært den mest trofaste medarbeider man kan tenke seg. Han har aldri vært redd for å ta i et tak når det trengtes heller ikke snørydding som vist på bildet. Han og Mona har tatt hånd om renholdet av kirken og var verter hver søndag under kirkekaffen. Hailu er en dyktig baker og hver søndag gjennom hele året stilte Hailu opp med kaker som han hadde bakt.  Han lyste alltid opp og gledet seg når han fikk ros for sitt gode bakverk. Gjennom de siste 10 år er det han som har styrt videoprojektoren med salmer, lovsanger, skriftsteder under preken og alt vi ellers ville ha opp på veggen.
Hailu hadde flere år tilbake fått endelig avslag på sin søknad om asyl, men har blitt i Norge grunnet manglende utsendingsavtaler.
Selv om forholdet mellom Mona og Hailu var avsluttet er det likevel trist både for Mona og menigheten at det skulle ende slik.

Gunnar Andersen

 

Leserne av Brobyggeren fikk møte Hailu i et portrett i bladet for en del år siden. Han var alltid med på Nordnorgeskonferansen og mange kjenner han gjennom det fellesskapet.

Dette er virkelig en sorgens dag, ikke bare for menigheten og de nærmeste, men for alle oss som kaller oss metodister.

Lignende artikler
Les hva kabinettet og hovedstyreleder skriver om saken mot biskop emeritus Gunnar Stålsett. Les mer
Nasim, som er medlem av Metodistkirken på Lillestrøm, blir ikke trodd av UNE og står i fare for å bli kastet ut til Iran. Les mer
Det er med sorg vi den siste tiden har fulgt det offentlige ordskiftet om norske barn i flyktningleirer i Syria og Irak. Som ledere i Metodistkirken etterlyser vi handling fra myndighetene som ivaretar disse barnas rettigheter. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone