En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Utkast til omfattende revidering av de sosiale prinsippene er klart

Utkast til omfattende revidering av de sosiale prinsippene er klart

13.04.2018
Etter et omfattende arbeid for å bedre reflektere den verdensvide kirken og fornye prinsippene, er et utkast nå lagt frem.
Utkast til omfattende revidering av de sosiale prinsippene er klartFra gruppesamlinger tidlig i prosessen med de reviderte sosiale prinsippene.

 

Prest og rektor ved vårt teologiske seminar, Hilde Marie Movafagh, har deltatt i arbeidet med å fornye de sosiale prinsippene. Vi har spurt henne om erfaringene så langt.

Hvor lenge har dere arbeidet med revisjonen?

- Vi har holdt på i ett år nå.

Hva har målet vært?

- Vårt oppdrag er å få de sosiale prinsippene til å:

  * Reflektere den globale kirken.

  * Uttrykkes kortere og mer poengtert.

  * Ha en bedre teologisk fundasjon.

Er du fornøyd med utkastet dere har sendt ut?

- Jeg er hovedsaklig fornøyd med utkastet. Men jeg skulle ønske vi kunne ha kommet enda lengre med alle tre målsetninger. Det er komplisert å formulere seg kort og samtidig ivareta global betydning og entydighet. Som norsk har jeg en stor fordel, fordi vi lærer mye om andre kulturer og er vant til å prøve å se ting fra ulike synspunkter. Det er det ikke alle som har lært eller har kompetanse til. Det merker vi godt i et slikt arbeide.

Er det noe du vil trekke frem fra utkastet?

- Noe av det jeg har arbeidet med er reproduksjon og aspekter ved helse og omsorg i forbindelse med det. Vi har også samlet alle prinsippene som handlet om seksuell trakkasering og overgrep. Det emnet er nå samlet i ett godt prinsipp.

Utkast til omfattende revidering av de sosiale prinsippene er klart

En annen ting jeg kan nevne er at prinsippene som omhandler homofili er ikke en del av denne høringen. Vi vil avvente den ekstraordinære generalforsamlingen i 2019. Vi har selvsagt arbeidet mye med temaet og har oversendt resultatet til kommisjonen "A Way Foreward", slik at de kunne ta det med i sine vurderinger.

Hvordan er veien videre nå?

- Nå skal det avholdes seks samlinger på ulike steder i verden. En av disse vil holdes i Oslo. Her vil alle som ønsker det kunne komme med reaksjoner på utkastet. I tillegg kan en sende inn kommentarer direkte på mail til utvalget. Etter at disse samlingene er avholdt skal vi arbeide videre med tilbakemeldingene og lage et endelig forslag til den ordinære generalkonferansen i 2020.

Hvordan har det vært å være med så langt?

- Det har vært veldig spennende å være med og jeg har blitt enda bedre kjent med, og glad i, den globale kirken vi er en del av. Jeg oppfordrer alle til å lese utkastet. Her er det mye som vil inspirere og utfordre oss, avslutter Hilde marie Movafagh.

 

Last ned utkastet til sosiale prinsipper her.

 

 

Relaterte dokumenter
NYESTE ARTIKLER
Hva skjer på nett
2020-03-22
Det skjer mye på nettet som du kan følge i disse isolasjonstider. Oppdateres. Les mer
Lignende artikler
I stedet for en utsatt årskonferanse, blir det spennende møteplasser på nett denne helgen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone