En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Økumenikkprisen 2013 til Anne Karin og Ommund Rolfsen

Økumenikkprisen 2013 til Anne Karin og Ommund Rolfsen

13.03.2013
Anne Karin og Ommund Rolfsen fikk tirsdag kveld tildelt Økumenikkprisen 2013 under Norges Kristne Råds rådsmøte i Kristiansand.
Økumenikkprisen 2013 til Anne Karin og Ommund RolfsenAnne Karin og Ommund Rolfsen mottok Økumenikkprisen 2013 på Norges Kristne Råds rådsmøte i Kristiansand tirsdag kveld.Ekteparet mottok prisen for sitt arbeid med Naturlig Menighetsutvikling i Norge, og det spennende lokaløkumeniske samarbeidet de er primus motorer i.

Det er styret i Norges Kristne Råd som fastsetter hvem som får prisen, etter nominasjoner fra medlemskirker og observatører. Prisen går til personer, kirkesamfunn, organisasjoner eller institusjoner som anerkjennelse for det som er gjort og en motivasjon for videre arbeid, og den har vært delt ut 13 ganger siden 1997. Norges Kristne Råd organiserer praktisk talt alle kirkesamfunn i Norge.


Styret skriver i sin begrunnelse at Anne Karin og Ommund Rolfsen har jobbet bevisst for at ledere i forskjellige kirker skal se hverandre som kolleger, venner og spillere på samme lag, i stedet for konkurrenter. Det arbeidet ekteparet Rolfsen har gjort i det lokale samarbeid mellom Den norske kirke og Metodistkirken, som de selv tilhører, blir også trukket fram i begrunnelsen.


- De to prisvinnernes arbeid med Naturlig Menighetsutvikling har vært banebrytende for økumenisk arbeid. Dette arbeidet omfatter det aller meste av kirkelandskapet i Norge og er en levende plattform for et rikt økumenisk samarbeid på tvers av kirkesamfunnene. Ikke minst de mange veilederne som er utdannet, fra ulike kirkesamfunn, til tjeneste i ulike kirkesamfunn, understreker det økumeniske, heter det i begrunnelsen.


Anne Karin og Ommund Rolfsen har siden 1970-tallet hatt sin base på Soltun folkehøgskole i Skånland kommune i Troms. Denne skolen, som tilhører Metodistkirken, har etter hvert blitt en inspirasjonsbase for kursvirksomhet i mange kirkesamfunn.
Av Ole Andreas Husøy, KPK

Lignende artikler
I dag ble en ny metodistmenighet stiftet i menighetskonferansen til Centralkirken i Bergen. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone