En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Steg

Steg

30.07.2018
- en konferanse i Metodistkirken for deg mellom 16 og 35 år
Steg

Tom G. Johnsen har en viktig ting på hjertet. 21. til 23. september vil det være en viktig konferanse i Oslo for unge metodister.

- Dette vil være en viktig konferanse for kirken, for ungdommene som deltar og for mennesker som enda ikke vet at Gud er glad i dem, Konferansen vil ha et fokus på nye trosfellesskap, men det handler jo om å nå nye mennesker med fellesskapet vårt. Vi ønsker å bety noe for mennesker og trosfellesskap er svært viktig for å klare det.

Det handler også om at unge mennesker trengs for å skape noe helt nytt, å nå nye mennesker. Vi tror ungdom kan bruke livene sine på en bedre måte enn bare å være noe for seg selv og sine nærmeste.

Vi sier at det er lov å tenke nytt i kirken. Vi vil ha et evangelisk innhold, men formene må fungere i dagens samfunn. Som ledere ønsker vi også å fortelle de som deltar at de er viktige og velsigne dem.

Vi er jo ikke verdens mest erfarne kirke på dette feltet, så vi har alliert oss med folk med praktisk erfaring utenfra. Folk fra Frelsesarmeen, pinsebevegelsen, kristent fellesskap og vår egen biskop Christian Alsted vil delta. Så vi satser tungt på dette som kirke.

Så hvis du ønsker godt fellesskap, møte andre troende unge, god sang og et fokus på å bety noe for andre, er dette helgen for deg, avslutter Tom G. Johnsen.

 

Konferansen vil sette fokus på deg som ung i Metodistkirken. Vi har tro på at du kan være med å gjøre en forskjell for kirken og for andre mennesker der du bor eller velger å flytte til. Fokuset er kirkens fremtid og alle mulighetene som finnes for deg til å være med å danne noe nytt, enten det er nye trosfellesskap, eller bare nye former for gudstjeneste/møteplasser, eller også å plante en ny menighet.


Biskop Christian

Biskop i Metodistkirken Christian Alsted blir med under hele konferansen og vil ha ansvar for noe av undervisningen og forkynnelsen.
Han skriver dette i en hilsen til deg;
”Du vil bli utfordret denne helgen - tenke nye tanker, se nye perspektiver, merke Ånden suse og kanskje ta noen modige beslutninger. Jeg er overbevist om at Gud kaller unge i Metodistkirken i Norge til å stå frem som profeter, evangelister og apostler. Unge som sammen vil starte nye ulike trosfellesskap, som skaper disipler, som forandrer skoler, universiteter, arbeidsplasser, bydeler og byer. Denne helgen kan bli ditt første Steg inn i en helt ny fremtid.”


Forelesere og musikere

Vi har også invitert folk fra flere andre kirkesammenhenger. Mennesker som har arbeidet med og også lykkes med å skape nye ting og nå nye mennesker med ordet om Jesus. Vi har blant annet med oss Halvard og Kristin Roaldseth fra Filadelfia Grünerløkka og Janne Våje Nielsen fra Frelsesarmeen som skal stå for noe av undervisningen. Dyktige musikere og lovsangere under ledelse av Daniel Hinderaker er også booket inn for helgen.
Denne konferansen vil by på undervisning, tid til samtaler, spørsmål og svar, lovsang og forbønn.

Bor det en gründer i deg?

Det kan godt være det bor en gründer eller Menighetsplanter i deg, og da ønsker vi å oppmuntre til at du får anledning til å bruke din gave i kirken.

Konferansen koster 300 kroner og vil dekke mat og overnatting på hotell om du er tilreisende til Oslo. Bor du i Oslo eller omegn dekker vi ikke hotell, dette for å ha mulighet til å ta oss av de som bor utenfor hovedstaden. Har du lang reisevei vil vi oppfordre deg til å søke din hjemmemenighet om støtte, men du kan også sende en søknad til oss: tom.g.johnsen@metodistkirken.
no.


Ta kontakt!

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på, mobil: 970 78 911. Sjekk også ut facebookarrangementet ”steg – en konferanse i metodistkirken for deg mellom 16 og 35 år.”
For å være med på konferansen gå inn på www.metodistkirken.no/steg og meld deg på!
For den som trenger hotellovernatting er fristen for påmelding satt til 1. august.
Hvis du ikke trenger overnatting er fristen 1. september.
Så håper vi virkelig å kunne se deg i Oslo i september!


Med vennlig hilsen
Kristin Odén Halvorsen, Marie Eikemo Larsen, Helene Benedikte Granum-Aanestad, Susan Gatwiri Mati, Harald Olsen, Jon Løvland, Bjørn Olav Hammerstad, Magnus Løvland og Tom G. Johnsen.

Lignende artikler
Bli med når STEG konferanse går digitalt 12.-13. mars 2021. Les mer
Steg er første skritt på veien til nye fellesskap, sier Ximena, Martine og Egil. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone