En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Skrevet av: News UMNS; Heather Hahn; Kathy L. Gilbert
25.02.2019
Tidlig i mandagens møte ble et forsøk på å løfte frem One Church Plan stanset.
Forsøk på å utsette Traditionalist Plan avvist

Tidlig i dagens forhandlinger, som er en forberedelse for den endelige debatten og avstemningene i morgen, ble et forsøk på å utsette diskusjonen av Traditionalist Plan og mulig løfte One Church Plan lenger frem i dagsorden.

Med 488 mot 334 stemmer, ble utsettelsen avvist. Avgjørelsen gjør det vanskeligere for One Church Plan å bli behandlet fullt ut.

Prest David Livingstone, delegat fra Great Planes og med en rød One Church Plan button, fremmet forslaget.
- To tredjedeler av de amerikanske delegatene har avvist Traditionalist Plan. Mine barn hører sjelden om kjærligheten i Kristi budskap, men kun om dommen. Vi kan ikke tillate at dette skjer på grunn av en forretningsorden som nekter oss mulighet til å snakke om saken, sa han.

Fred Sayeh, delegat fra Liberia, talte mot forslaget. Han viste til avstemningen om prioriteringen og oppfordret alle til å stemme mot forslaget.

Prest Rebecca Miles, delegat fra Arkansas, brukte sin støtteerklæring til forslaget til å snakke om hvorfor hun ikke støttet Traditionalist Plan.
- Det er et vidunderlig ordspråk i Zambia. Det sier at du ikke kapper av deg beina når et barn tisser i fanget ditt. Det er det Traditionalist Plan vil gjøre med kirkens ledelse. I tillegg er deler av planen kjent i strid med konstitusjonen allerede, sa hun.

Prest Stephen Wende, delegat fra Texas, snakket også mot forslaget.
- De fleste av oss opplevde at ånden mellom delegatene var svært positiv under avstemningen. De fleste mente avstemningen gikk svært bra. La oss ikke begynne å torpedere en kristen konferanse, sa han.


Etter at forslaget ble avvist, fortsatte forhandlingene med de mange forslagene i Traditionalist Plan.

 

Lignende artikler
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Sentralkonferansens råd setter nye datoer for neste sentralkonferanse og utvider tjenestetiden for biskopene. Samtaler med andre europeiske sentralkonferanser har startet. Les mer
Pandemien tvinger oss til å utsette generalkonferansen til 2022. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone