En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Borgensamlingen åpner i Akersbakken

Borgensamlingen åpner i Akersbakken

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
02.05.2013
Fredag 3. mai kl. 12.00 er det høytidelig åpning av Borgensamlingen i Akersbakken, Oslo. Alle er hjertelig velkommen til å være med på åpningen og se samlingene.
Borgensamlingen åpner i AkersbakkenThor Bernhard Tobiassen fra Metodisme-Historisk selskap og Christopher J. Anderson fra General Comission on Archives and History for United Methodist Church. De to viser frem biskopsdrakten til Ole E. Borgen.

Borgensamlingen er et navn som er gitt den store boksamlingen som nå er lagt til biblioteket i Akersbakken. Storparten av bøkene er en gave fra biskop Ole E. Borgen til Metodistkirken. Samlingen har omtrent 8000 bind med bøker og annet materiale. Gaven inneholder også biskopens omfattende arkiv. Boksamlingen har vært en av de største privat eide samlingene av bøker om metodismen og Wesley-brødrene. Gaven er nå katalogisert og gjort tilgjengelig for forskning.

I forbindelse med åpningen er det laget en utstilling som viser borgenfamilien sitt varierte og innholdsrike bidrag til metodismen og samfunnet. Det er derfor også utstilt flere ikoner malt av Arne Borgen og deler av utstillingen som Skedsmo bibliotek laget i forbindelse med Peder Borgens 85-årsdag.

Samlingen har fått oppmerksomhet langt ut i metodistverdenen og utstillingen åpnes av generalsekretær Robert Williams fra General Comission on Archives and History for United Methodist Church.

Utstillingen vil være åpen frem til og med Årskonferansen. Alle er hjertelig velkomne i kontortiden.

 

Borgensamlingen åpner i AkersbakkenEn del av utstillingen om Ole E. Borgen.

 

Borgensamlingen åpner i AkersbakkenMer om Ole E. Borgen.

 

Borgensamlingen åpner i AkersbakkenIkoner malt av Arne Borgen inngår i utstillingen.

 

Borgensamlingen åpner i AkersbakkenEn del av utstillingen som Skedsmo bibliotek laget i forbindelse med Peder Borgens 85-årsdag.

 

 

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone