En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Bygger ny fremtid på salget av kirkebygning

Bygger ny fremtid på salget av kirkebygning

11.02.2020
Med salget av kirkebygningen er det mange nye dører som åpner seg for menigheten i nord.
Bygger ny fremtid på salget av kirkebygningDen gamle Metodistkirken i Tromsø er nå solgt.

Kirkebygget til menigheten vår i Tromsø ble sist uke solgt for åtte millioner kroner. Til Brobyggeren sier prest Kristin Odén Broback at dette er slutten på en lang prosess, og starten på et helt nytt kapittel for menigheten.

- Vi er svært fornøyd med salgssummen. Den gir oss mange muligheter og åpner dører for å tenke nytt om hvordan vi skal være menighet i årene som kommer. Vi vil ikke spare alle pengene, men bruke dem for å fortsette menighetens tjeneste i byen, sier Kristin.

Kirkebygget i Tromsø var gammelt og hadde mange utfordringer. Det krevde mye for å vedlikeholde bygget, og dårlig isolasjon gjorde det kostbart å holde varmen på vinteren.
Kristin forteller om en stor takknemlighet for alle dem som har brukt fritid og gitt gaver for å vedlikeholde kirken gjennom årene. De har gjort en utrolig innsats for å ta vare på bygget, og for å utvikle det gjennom årene. I senere tid har dette blitt alt for krevende for menigheten. Det har derfor vært en lang samtale om hva menigheten skal bruke kreftene på.

- Dette er både vemodig og en lettelsens tid samtidig. Nå er vi ferdige med prosessen og kan se fremover. Det er andre spørsmål som vi står foran nå. Hva gjør vi ? Hvordan skal vi være en menighet for folket i Tromsø i dag og i morgen? Dette vil bli et spennende arbeid der vi får være med og forme fremtiden til menigheten, avslutter Kristin Odén Broback.

 

Lignende artikler
Utnevnelsen til prest i Tromsø blir den første for en av studentene våre på seminaret. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone