En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Bok om Elevine Heede lansert

Bok om Elevine Heede lansert

29.09.2020
Bok om Elevine Heede lansertJorunn Wendel og Nils-Petter Enstad ved lanseringen av boka «Elevine Heedes vei – en salmedikter fra Arendal». Foto: Vidar S. Bjerkseth.

Boka «Elevine Heedes vei – en salmedikter fra Arendal» ble lansert og presentert i Arendal Metodistkirke torsdag 24. september. Boka er gitt ut i forbindelse med 200 års dagen for Elevine Heedes fødselsdag, og er skrevet av Nils-Petter Enstad.

Elevine Heede presenteres som den største norske kvinnelige salmedikteren på 1800-tallet. Hun møtte metodistvekkelsen allerede omkring 1840 under et besøk i Frankrike. Nils-Petter Enstad sier i boka at hun kan være Norges første metodist.

Selv om mange av hennes sanger hører til blant våre mest kjente og kjære sanger og finnes i mange ulike sangbøker, er hun selv relativt ukjent for mange. Det er nok å nevne «Hvilken venn vi har i Jesus», «Nærmere deg min Gud» og «Ånd fra himlen kom med nåde». Elevine Heede skrev og oversatte nærmere 200 salmer, og var den som redigerte de første utgavene av sangboka «Sions Harpe».

I boka får man historien både om hennes liv og samtid, så vel som en presentasjon av flere av de omkring 200 sangene som hun skrev. Tittelen på boka har sin bakgrunn i at Elevine Heede trolig er den eneste kvinnelige salmedikteren i Norge som har fått en gate oppkalt etter seg. Du finner den i hennes fødeby Arendal.

Nils-Petter Enstad har sin bakgrunn i Frelsesarmeen, og har også skrevet andre bøker om kristen sang og musikk. I tillegg til at han selv presenterte boka på lanseringen i Arendal, var det en respons fra prest Jorunn Wendel. En representant fra Norsk hymnologisk forening takket Enstad for arbeidet han hadde gjort for å løfte fram og ta vare på historien om Elevine Heede og hennes salmer.

Boka er gitt ut på Gaveca forlag og kan bestilles direkte fra dem eller i en bokhandel.

 

Tekst og foto: Vidar S. Bjerkseth

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone