En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistkirken oppgraderer e-post

Metodistkirken oppgraderer e-post

18.06.2013
I disse dager bytter kirken ut e-post løsningen vi har hatt siden vi kom på nett.
Metodistkirken oppgraderer e-postZimbra heter e-postløsningen som Metodistkirken nå tar i bruk.

Den gamle løsningen har tjent oss godt, men den har nå begynt å vise sin alder. Det var et helt riktig valg da denne løsningen ble valgt for over 10 år siden, men e-postverdenen har utviklet seg voldsomt i denne perioden. Og nå er tiden inne for at vi moderniserer oss også.

Vi har allerede startet med å sende ut en e-post til alle som har e-post konto i kirken. Hvis du ikke har fått denne e-posten, ta umiddelbart kontakt på adressen: oppgradering@hk.metodistkirken.no

- Hvorfor oppgraderer vi?

Det er flere grunner for dette. En av de aller viktigste er at vi spesielt de siste månedene har fått oftere og oftere tilbakemelding på at e-post ikke kommer frem. Dette har vært en liten hodepine for oss å finne ut av.
I tillegg er vi ikke veldig tilfreds med spam-filtreringen som vi har i dag da alt for mye spam passerer. Vi vet ikke med 100 % sikkerhet om vi greier å gjøre det bedre umiddelbart. Men nå får vi mulighet til å tilpasse spam-filtrene til de uønskede mailene vi er spesielt plaget med.

En annen årsak er datasikkerhet. Dagens løsning er bygd opp rundt prinsippet om at alle e-poster lastes ned lokalt og slettes fra e-post serveren. Problemet her er at hvis du mister PC’en eller harddisken, så er de mailene tapt - så sant du ikke har backup av PC’en din.
Den nye løsningen vi har valgt lagrer alle e-poster på serveren, samtidig som du kan ha en lokal kopi av dem på din PC.  Hvis du skulle være uheldig, så er alt lagret på vår egen server i Oslo, så ingenting går tapt. En annen bonus med denne løsningen er at du via webmail nå også har full tilgang til alle e-poster og hele ditt e-postarkiv.

En tredje ting med dagens løsning er at brukernavn og passord samt e-post innhold blir sendt over Internett i klartekst. Det vil si at hvis du bruker et gratis trådløst nettverk uten som form for sikkerhet, så kan andre på det nettet relativt enkelt plukke opp innholdet i e-poster, samt ditt brukernavn og passord - uten at du merker det.

I tillegg opplever også vi at flere sliter med å få sendt e-post hvis de har en laptop som de bruker flere steder. Dette er ikke veldig brukervennlig i det lange løp.

- Den nye løsningen

Metodistkirken har valgt en løsning som heter Zimbra. Dette er ikke bare en e-post løsning, men også en samhandlingsløsning (eller "colaboration solution" som det så fint heter). Dette betyr at e-post er en del av løsningen, men det er mye mer funksjonalitet i tillegg. Løsningen gir en rik og avansert webmail hvor du får tilgang til kalender, kontaktregister, oppgavelister og mange får også tilgang til å lagre filer - i tillegg til e-post.

Som nevnt, denne nye løsningen lar deg lagre alle e-poster på vår egen server i Oslo.  Hele ditt e-postarkiv er dermed tilgjengelig, uansett om du bruker din vanlige PC, er på en Internet-kafé, bruker nettbrett eller mobiltelefon.

Det som er styrken i denne løsningen er at du også kan dele denne informasjonen med andre brukere, på dine premisser.  Er dere flere i et fellesskap som ønsker å dele en kalender med hverandre, så kan du gi disse personene en slik tilgang. Du vil fortsatt ha muligheten til å legge inn private avtaler med dette systemet. Metodistkirken oppgraderer e-postKalenderløsningen til Zimbra er lett å holde oversikten med.

Med kalenderintegrasjonen, hvis man bruker den aktivt, så får man også en god mulighet til å sende invitasjoner direkte til andre. Du vil da også få opp en oversikt om de er ledige eller ikke før du sender invitasjonen. Og sender du invitasjoner til personer utenfor systemet, så kan de også svare på invitasjonen. Dermed har du full oversikt over hvem som kommer og ikke samt hvem som ikke har svart på invitasjonen.

- Veien videre

Lørdag 15. juni ble det sendt ut en e-post til alle som har en innboks tilknyttet metodistkirken.no. Det er særdeles viktig at du besvarer denne e-posten så fort som mulig. Hvis du ikke sender et svar på den e-posten innen utgangen av fredag 21. juni, så vil vi ikke flytte deg over til den nye løsningen.

Hvis du mener at du burde ha fått en slik e-post, men ikke har sett den, ta da umiddelbar kontakt på oppgradering@hk.metodistkirken.no.

I løpet av helgen 22.-23. juni vil alle kontoer bli opprettet og informasjon om den nye løsningen vil bli sendt til den e-post kontoen du har i dag. Da får du vite hva du skal gjøre for å komme i gang. I den e-posten vil ditt nye brukernavn stå, samt et engangspassord og en beskrivelse av hva du må gjøre for å endre passordet og aktivere din konto.

Og som nevnt: Har du ikke hørt noe fra oss, ta kontakt umiddelbart på oppgradering@hk.metodistkirken.no. Legg også ved ditt mobilnummer så blir det lettere å komme i kontakt med deg hvis det er større problemer.

Hvis du vil forberede deg litt, så kan du begynne å tenke på hva du skal bruke som ditt nye passord. Så les gjerne igjennom denne informasjonen vi har utarbeidet om smarte og sikre passord:

https://www.metodistkirken.no/it/smarte-passord/

- Nysgjerrig på hvordan dette vil være?

Sjekk gjerne ut informasjonen Zimbra har publisert, som du finner her:

https://help.zimbra.com/

Her finnes det flere videoer som demonstrerer bruken av løsningen og andre artikler om mer avansert bruk.

- Litt om det tekniske

På den tekniske siden så bruker Zimbra teknologi basert på åpne standarder, som gjør at man ikke er avhengig av en spesiell leverandør eller programvare for at dette skal fungere.

Nå kan det ofte være utfordrende å sette opp programvaren riktig for å få ting til å fungere best mulig. Vi har litt erfaring med dette da Metodistkirkens Hovedkontor og Stiftelsen Betanien Oslo har brukt Zimbra løsningen i snart to år allerede. Det vi har erfart her er at de aller fleste brukerne nå foretrekker å bruke webmail enn andre e-post klienter.
Da ser alt likt ut, uansett hvor man logger seg inn fra. Og så aktiverer man at e-posten blir sjekket på mobiltelefoner eller nettbrett parallelt.

For de som er nysgjerrig på de virkelige tekniske detaljene, så bruker Zimbra protokoller som SMTP, IMAP, CalDAV og CardDAV. Og dette går alltid over krypterte forbindelser.

Har du spørsmål? Ta kontakt på: oppgradering@hk.metodistkirken.no
 

 

Lignende artikler
Ny utnevning
2015-02-09
Det har kommet en ny utnevning til Bergen og Centralkirken. Les mer
Metodistkirken ønsker ikke flere søndagsåpne butikker. Les mer
I rettsaken mot den tidligere metodistpresten og direktøren av stiftelsen Betanien Bergen denne uken, kom det frem handlinger og tillitsbrudd som har rystet Stiftelsen Betanien Bergen og Metodistkirken i Norge. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone