En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Årskonferansen 2021 blir digital!

Årskonferansen 2021 blir digital!

Skrevet av: Lisa Kristin Hanielsen
22.04.2021
Årskonferansen 2021 blir digital!

Gjennom 2020 og 2021 har vi i Metodistkirken blitt svært dyktige på å finne fleksible og gode løsninger i en hverdag i stadig endring. Flere planlagte tradisjonelle arrangementer har måtte vike plass for alternative gjennomføringsmetoder, fordi smittesituasjonen har krevet det. Dessverre er vi ikke helt ferdig med å planlegge «med forbehold» enda. Derfor kommer det kanskje heller ikke helt uventet av kirkens ledelse nå kommer med følgende beskjed: Årskonferansen 2021 må gjøres digital.

«Vi kom til et punkt hvor vi måtte ta en beslutning» forteller tilsynsprest Ingull Grefslie, og legger til at hun forstår at beslutningen kommer til å være en lettelse for noen, og en skuffelse for andre. Hun forteller at man har sett an situasjonen en stund, fulgt nøye med på smittetall, og vært i kontakt med smittevernslegen i Bergen de siste ukene. «Det er for tidlig for noen av oss å vite med sikkerhet hvordan smittesituasjonen vil være i juni, men nå mente vi at det ikke kunne vente lenger» sier Grefslie. Hun forteller at det er flere ting som spiller inn; avbestillingsfristen til konferansehotellet er en av dem, men også at smittetallene i Bergen nå igjen øker, og at man merket at mange delegater «satt på gjerdet» og var usikre på om de turte melde seg på. «Ut fra situasjonen nå, ser det ikke ut til at det under noen omstendigheter ville vært forsvarlig å samle 150 – 200 delegater fysisk i midten av juni» forteller hun.

Grefslie får støtte fra sin tilsynsprest-kollega Knut Refsdal: «Det er kjedelig at vi heller ikke i år kan ha en vanlig årskonferanse, men forholdene tatt i betraktning er vi sikre på at dette er den rette beslutningen» sier han. Refsdal  er tydelig på at omlegging til en digital konferanse ikke er noe nederlag. «Vi er trygge på at vi nå skal kunne avholde en forsvarlig og god årskonferanse, som vi også gjorde i fjor. Så er vi takknemlige for at vi skal ha en ordinasjonsgudstjeneste, ikke minst av hensyn til ordinandene og deres familier. Det vil forhåpentligvis bli en god opplevelse, som vi også vil strømme slik at alle kan være med på den» sier han.

Hovedstyrets leder Audun Westad er enig. «Slik situasjonen er nå så var det egentlig ikke et vanskelig valg, selv om vi gjerne skulle møtes fysisk til konferanse i Bergen og til gudstjenester i Centralkirken. Vi gjorde oss gode erfaringer med digital årskonferanse fra Mysen i november, så nå tror jeg Bergen i juni kommer til å bli veldig bra!» Westad understreker også at det er en egenverdi i å ha tatt et valg. "Vi vet mange er slitne av all uforutsigbarhet, så vi håper dette vedtaket hjelper å fjerne noe uro" sier han, og vil i tillegg løfte frem innsatsen til den lokale menigheten: "En stor takk til arrangørkomiteen og alt arbeidet de har gjort til nå og det arbeidet de skal i gang med for å forberede digital årskonferanse."

Og det er vel kanskje akkurat den lokale komiteen dette er mest stusselig for. Komiteen med leder Karen Kristine Rasmussen og prest Dag Martin Østevold i spissen har ventet lenge på å få arrangere Årskonferanse. «Vi hadde sett frem til å få arrangere Årskonferansen i fjor, da menigheten hadde sitt 130 års jubileum» forteller Østevold. «Da det dessverre ikke lot seg gjennomføre på grunn av pandemien, var det naturlig å si ja til å prøve igjen i år. Derfor er det naturligvis leit at vi heller ikke i år kan samles, som en full årskonferanse, og møte hverandre. Men vi har forståelse for avgjørelsen og tror det er det eneste fornuftige kirken kan gjøre, så uvisst som det er hvordan smittesituasjonen vil være i juni.» Østevold er likevel opptatt av å se det positive i situasjonen: «Vi er glad for at det likevel blir en konferanse med ordinasjon, og ønsker spesielt biskop, ordinandene og deres nærmeste, velkommen til Bergen!» avslutter han med et smil.  

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone