En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Soltun besøkte kirken i Litauen

Soltun besøkte kirken i Litauen

12.08.2013
Allsidig linjen ved Soltun Folkehøgskole var denne våren på klassetur i Litauen. Der ble de mottatt av Helen og Bill Lovelace i Metodistkirken.
Soltun besøkte kirken i LitauenAllsidiglinjen på Soltun Folkehøgskole besøkte Metodistkirken i Litauen. Her er alle samlet til avslutningsmiddag. Hanne Marit Berntzen Nyset, Marte Røst Krydsby, Karl-Anton Pettersen, Fredsarbeider Marianne Burth, Ove Nicholai Vian, Helen Lovelace, Miljøarbeider Hilde Warberg, Kjetil Andre Løvås, Nikolai Sørli Kristensen (med ryggen til).

Målet for turen var å lære om landet og Metodistkirkens arbeide der.                           Soltun besøkte kirken i Litauen


Elevenes solidaritetsarbeide var å pusse opp et rom i kirken, lage en benk, male en dør og vaske deler av kirken. På familiesamlingen lærte vi deltagerne å tove i ull.  Vi besøkte noen familier og andre menigheter. I tillegg reiste vi rundt som turister. Oppholdet gav oss mange fine opplevelser der møtet med folk og det sosiale var vektlagt.

Soltun besøkte kirken i LitauenSolidaritetsarbeid var en del av turen. Her er Ove Nicholai Vian i gang med å male benene til en ny benk i kirken.


Skånland metodistmenighet hadde samlet inn penger til vennskapsmenigheten i Kybertai. Hanne Marit Berntzen Nyset fra Soltun Folkehøgskole fikk æren av å overrekke gaven til presten i menigheten i Kybartai. For pengene ble det kjøpt en komfyr som skal brukes i det diakonale arbeidet. Komfyren ble kjøpt inn, og allsidig elevene fikk æren av å pakket den ut og sette den på plass. Tidligere har Skånland metodistmenighet gitt en varmepumpe til vennene i Kybartai. 

Soltun besøkte kirken i LitauenGaven fra Skånland menighet blir gitt til menigheten i Kybertai av Hanne Marit Berntzen Nyset fra Soltun Folkehøgskole.


Elevene fra Soltun Folkehøgskole var gode ambassadører for Metodistkirken. Mange ungdommer i Kybartai ønsket å gå et år på Soltun folkehøgskole. Vi ser og muligheten for å arrangere en ukes sommerleir. Der ungdom fra Litauen kommer til Soltun Folkehøgskole. Her er ulike muligheter, dersom økonomien ordner seg.


Vi hadde to fantastiske uker i Litauen. Takk til Helen og Bill Lovelace for programmet de laget for oss. Takk til alle medmenneskene vi møtte, som var med på å gjøre oppholdet til den suksess det ble.

 

Det er fortsatt noen ledige plasser igjen, så ta kontakt med Soltun Folkehøgskole for å høre om det er en mulighet for deg.


 Martin Normann Svendsen
      Folkehøgskolelærer

 

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone